Carrosserie

Een carrosserie is het buitenwerk van de auto, oftewel het koetswerk van een motorvoertuig. De carrosserie bevat de hele auto. Andere onderdelen die later aan de carrosserie zijn aangebracht, zoals de wielen, de motor en het interieur, zijn geen onderdeel ervan. Deze zijn van de auto te verwijderen, omdat ze losse onderdelen bevatten. Een chassis is de bodem van een voertuig waar de carrosserie op wordt gebouwd, maar bij gewone auto's worden meestal geen gebruik meer van een aparte chassis gemaakt. Bij grote en aparte voertuigen wordt er nog gebruik van gemaakt. Carrosserie Geel is gespecialiseerd in het aanpassen van bedrijfswagens en personenauto's, maar we werken ook aan speciale voertuigen zoals hulpdiensten en transportbedrijven.

Wat doet een carrosseriebedrijf?

Een carrosseriebedrijf past een voertuig aan, aan de wens van de klant. In de fabriek worden er standaard auto's gebouwd, die niet helemaal aan de specifieke wensen van de klanten voldoen. Deze voertuigen worden eerst naar het carrosseriebedrijf gebracht, die de opdracht hebben om de auto's of bedrijfswagens om te bouwen. Denkt u hierbij aan:

 • Brandweer
 • Politie
 • Ambulance
 • Transport
 • Uitvaart
 • Vervoersbedrijven
 • Gemeentes
 • Wegenwacht

Tevens herstelt een carrosseriebedrijf ook gewone wagens na een ongeval in originele staat en repareren we ook laadkranen, tankwagens, bulldozers en graafmachines. Wij verlengen voertuigen, plaatsen inbouwcommunicatie, bedrijfskleuren en belettering. Daarnaast versterken we het voertuig en vergroten we het motorvermogen.

Doordat er hier geen robots aan te pas komen, maar dit aandachtig maatwerk is, is het veelal ook een kostenplaatje. De eisen zijn streng die aan speciale voertuigen, zoals hulpdiensten, worden gesteld. Werkzaamheden bestaan verder ook uit:

 • Demonteren en terug monteren van de auto
 • Speciale verlichting op of inbouwen
 • Laswerkzaamheden
 • Spuitwerk
 • Trekhaken en overige staal
 • Straalwerk

Georganiseerde auto-industrie

De eisen voor een carrosseriebedrijf zijn streng. Het beroep van koetswerkhersteller moet voldoen aan alle kennis en werkzaamheden in het bedrijf. Het personeel heeft weet van moderne en gedegen apparatuur, gereedschappen en de allernieuwste technieken zoals professionele uitleesapparatuur. Tevens hebben we ook kennis van het gebruik van chemische stoffen, materiaalkunde, elektronica en de belangrijke productie van allerlei soorten afval. Alle medewerkers zijn ervaren, gediplomeerd en gaan regelmatig op cursus om de nieuwste kennis op hun vakgebied te kunnen uitoefenen. De aanwezigheid van gekwalificeerd personeel is daarom een must. Het werk vraagt ook om een georganiseerde infrastructuur, wat invloed heeft op uw financieel plan. Denk daarbij aan uw financiƫle afwikkeling van uw verzekeraar als het om schade gaat en de gegarandeerde kwaliteit van het schadeherstel. Vraag bij uw verzekering na wat verzekerd is bij schade wat vervangen moet worden.

Service op maat

Waar u ook naar op zoek bent, Xavier Kisser is gespecialiseerd in alle onderdelen van ieder soort voertuig. Er word alleen gewerkt met uitsluitend A-kwaliteit onderdelen. Vraag naar haal- en brengservice of vervangend vervoer. U kunt terecht op meerdere locaties en altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Een deskundig team van vakmensen zullen u te allen tijde van dienst zijn en u van betrouwbare informatie voorzien. U krijgt altijd de beste service op maat en u bent verzekerd voor de beste prijsgarantie, of kom langs voor een vrijblijvende offerte. Wij bespreken graag de verschillende mogelijkheden met u. U kunt ons ook steeds bellen voor een afspraak.